Afgelasting Lentebal op 21/03 te Lichtaart

Beste gildebroeders en gildezusters,

Ingevolge de verschillende maatregels die genomen worden om het CORONA virus binnen de perken te houden en het niet te verspreiden heeft het bestuur van de Hoge Gilderaad der Kempen gevraagd onderstaand bericht aan onze leden te verspreiden.

Het bericht kan je lezen in het rode kader wat ons werd toegezonden.

Is er een nieuwe datum gekend dan worden we opnieuw uitgenodigd.

Onze gilde zal ook hun geplande activiteiten bekijken of ook wij maatregelen moeten treffen. Het Wijkhuis van Loenhout is tot nader bericht reeds gesloten.

We hebben begrip voor deze beslissing.

Met gildegroeten,

De Hoofdman


De geplande organisatie van het 'Lentebal van de Hoge Gilderaad der Kempen' zal niet doorgaan op 21 maart 2020.

Ingevolge de adviezen van onze regering moet ook de Hoge Gilderaad der Kempen maatregelen nemen om de verdere verspreiding van het coronavirus af te remmen.

We zijn er ons van bewust dat we een ouder doelpubliek hebben, dat er minder-validen zullen aanwezig zijn op het bal en dat nauw contact niet uitgesloten zal zijn (dansen, overhandiging cheques,...).

Ook de burgemeester van Kasterlee heeft ons geadviseerd om het bal af te gelasten.

De evolutie van het coronavirus geeft momenteel geen enkele informatie naar veiligheid in de toekomst. Het zou dus een pure gok zijn, moesten we nu al een nieuwe datum vastleggen voor het bal van de Hoge Gilderaad. We gaan daarom de actualiteit volgen en zullen alle gilden tijdig in kennis stellen van een nieuwe datum voor ons bal.

Namens de Wet van de Hoge Gilderaad der Kempen
Harry Vanderhenst
Opperhoofdman